Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Σε κατάληψη της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας προχωράνε οι Βοιωτοί για την υποβάθμιση των νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας

Δυναμικές κινητοποιήσεις για την υποβάθμιση της Υγείας στην Βοιωτία αποφάσισαν οι φορείς του νομού σε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θήβα. Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε  συμβολική κατάληψη της Εθνικής Οδού στο ύψος των διοδίων Θηβών την Παρασκευή 18 Ιουλίου και συλλαλητήριο στην Αθήνα, έξω από το Υπουργείο Υγείας.
Το ψήφισμα που εκδόθηκε έχει ως εξής:....
 
Στο Συνεδριακό κέντρο της Θήβας 10 Ιουλίου 2014 ,όλοι εμείς οι τοπικοί φορείς και παράγοντες του Νομού Βοιωτίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των δύο Εργατικών κέντρων του Νομού μας, πραγματοποιήσαμε την 2η  ευρεία σύσκεψη προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στις παρεχόμενες κρατικές υπηρεσίες υγείας από τις δύο κύριες μονάδες που είναι τα Γενικά Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας καθώς και τα Κέντρα Υγείας του Νομού.
Η σύσκεψη αυτή είναι σε συνέχεια εκείνης της 12 Ιουνίου που έγινε στην Λειβαδιά και της συνάντησης αντιπροσωπίας  των φορέων του Νομού μας με τον Αρμόδιο Υπουργό Υγείας που πραγματοποιήθηκε στις 23  του Ιούνη 2014.
Επειδή στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Υγείας δεν δόθηκε καμία ουσιαστική απάντηση – λύση για τις τρομερές ελλείψεις σε ιατρικό ,νοσηλευτικό ,εργαστηριακό, διοικητικό και λοιπό βοηθητικό προσωπικό , τις ελλείψεις όχι  μόνο σε εξειδικευμένο αλλά και σε βασικό φαρμακευτικό υλικό – ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, τηνπροβληματική διακομιδή επειγόντων περιστατικών , την ανεπαρκή ασφάλεια καικαθαριότητα ,που διαμορφώνουν μια  άκρως προβληματική λειτουργία των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του Νομού μας τα οποία όχι μόνο δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο στοιχειώδες έργο τους αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια την ζωή των συμπολιτών μας που χρειάζονται ιατρική βοήθεια.
Επειδή πιστεύουμε ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής και  η υγεία των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν μετριέται ως ισολογισμός της κυβέρνησης σύμφωνα με τις επιβαλλόμενες μνημονιακές πολιτικές  αλλά θα πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα των κρατικών παροχών με δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους πολίτες.
Η  Υγεία είναι Κοινωνικό Αγαθό και δεν είναι εμπόρευμα , όπως θέλει να το μετατρέψει η Κυβέρνηση των τοκογλύφων και η τρόϊκα. 

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ :
Η δημιουργία συντονιστικού – αγωνιστικού οργάνου με την συμμετοχή όλων των φορέων του νομού.
Με ευθύνη των Δημάρχων να γίνουν ανοιχτές συγκεντρώσεις – Συλλαλητήρια σε όλες τις έδρες των Δήμων του Νομού (και όπου αλλού εκτιμηθεί ) για ενημέρωση και κάλεσμα των κατοίκων του Νομού μας σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου σε πρώτη φάση να υλοποιηθεί το παρακάτω πρόγραμμα κινητοποιήσεων .
  • Συμβολική κατάληψη της Εθνικής Οδού στο ύψος των διοδίων Θηβών στις 18/7/2014 ημέρα Παρασκευή .
  • Συλλαλητήριο στην Αθήνα, έξω από το Υπουργείο Υγείας.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
ü  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ü  ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ
ü  ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΣ
ü  ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
ü  ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ü  ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ
ü  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Γ.Ν. ΘΗΒΑΣ
ü  ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ü  ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ
ü  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ
ü  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ü  ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ
ü  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠ. ΘΗΒΑΣ
ü  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
ü  ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΝ. ΕΛ.
ü  ΠΟΕΔΗΝ
ü  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ü  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΘΗΒΑΣ
ü  ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΗΣ Ε.Κ.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ü  ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΗΣ Ε.Κ.ΘΗΒΑΣ
ü  ΔΕΥΑΘ
ü  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΣ
ü  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ü  ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΘΗΒΑΣ
ü  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΘΗΒΑΣ
ü  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΘΗΒΑΣ
ü  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΘΗΒΑΣ
ü  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΘΗΒΑΣ «Ο ΛΑΙΟΣ»
ü  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΑΧΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ ΘΗΒΑΣ
ü  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΙ ΘΗΒΑΣ
ü  ΛΕΣΧΗ LIONS «Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ» ΘΗΒΑΣ
ü  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΗΒΑΣ «ΙΣΜΗΝΗ»
ü  ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ  & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ «ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου