Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Ορεινή ποδηλασία στα βουνά της Ευρυτανίας

Η αφρόκρεμα της ελληνικής ορεινής ποδηλασίας θα βρίσκεται το τριήμερο 18,19 και 20 Ιουλίου στο Καρπενήσι. ...


Στην Ευρυτανία θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας, με διοργανωτές τον Δήμο Καρπενησίου και την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΕΟΠ).



Απόλυτα ικανοποιημένη από την περυσινή διεξαγωγή των αγώνων, η ΕΟΠ θεώρησε το Καρπενήσι και φέτος ως την πλέον κατάλληλη περιοχή για να διεξαχθεί το πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας, σε έναν τόπο αμιγώς ορεινό και «άγριο», στοιχεία συνώνυμα του mountain bike.

Η προσέλευση αθλητών από σωματεία όλης της χώρας αναμένεται να είναι μεγάλη, τονίζουν οι διοργανωτές, ανεβάζοντας τις συμμετοχές σε 170 – 180 συνολικά. 

Για τη διαμονή και διατροφή των αθλητών φροντίζει ο δήμος, καθώς έχει εξασφαλίσει δωμάτια στη Μαθητική Εστία και σε ξενοδοχεία του Καρπενησίου.

Από το σπουδαίο ποδηλατικό ραντεβού δεν θα μπορούσε να λείψει ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο Μαραθώνιο MTB στη Γαλλία το 2012 και περυσινός πρωταθλητής Ελλάδας (για… 10η σερί χρονιά), Περικλής Ηλίας. 

Η συγκεκριμένη ελληνική επιτυχία του 2012 αποτελεί, όπως επισημαίνεται, πρόκληση για την ομοσπονδία και τον Δήμο Καρπενησίου για μελλοντική διοργάνωση του «Παγκοσμίου Μαραθωνίου Ορεινής Ποδηλασίας».



Επίκεντρο του τριήμερου αγώνα (όπως και το 2013) θα είναι το Κεφαλόβρυσο.

Τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν είναι: αγώνας αντοχής (XCO) σε κυκλική διαδρομή (cross country) Ολυμπιακών προδιαγραφών και αγώνας σκυταλοδρομίας (team relay) σε ειδικά σηματοδοτημένο σιρκουί 5 χλμ, σε χωμάτινους δρόμους και δασικά μονοπάτια στον Βοτανικό Κήπο.

ΠΗΓΗ: evrytanika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου