Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Όλα όσα έγιναν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΤΒ που φιλοξένησε το Καρπενήσι. ΦΩΤΟ


Το Καρπενήσι εξελίσσεται στο… αγαπημένο μέρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φιλοξένησε με επιτυχία το πανελλήνιο πρωτάθλημα ΜΤΒ....

Περισσότεροι από 170 αθλητές και αθλήτριες, από 40 και πλέον συλλόγους, συμμετείχαν το τριήμερο 18, 19 & 20 Ιουλίου στους αγώνες που διεξήχθηκαν, όπως και πέρυσι, στο Κεφαλόβρυσο, με τη συνεργασία της ΕΟΠ και του δήμου Καρπενησίου. Για τρεις ημέρες η πόλη γέμισε χρώμα, καθώς η πλειοψηφία των ποδηλατικών αποστολών διέμενε (με έξοδα του δήμου) σε ξενοδοχεία πλησίον του κέντρου αλλά και στη Μαθητική Εστία.
Λεπτομερή κάλυψη των αγώνων, με ρεπορτάζ και φωτογραφίες, παρείχε καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου το www.evrytanika.gr, καθώς μαζί με τα «Ευρυτανικά Νέα» ήταν χορηγοί επικοινωνίας του πρωταθλήματος ΜΤΒ.
Στο ιστορικό Κεφαλόβρυσο, στους πρόποδες του Κώνισκου, οι διοργανωτές χάραξαν μια εντυπωσιακή όσο και απαιτητική (όπως παραδέχθηκαν οι αθλητές) διαδρομή μήκους 6 χιλιομέτρων. Μέσω του ασφάλτινου δρόμου οι αναβάτες ακολουθούσαν πορεία με κατεύθυνση τα δημοτικά σφαγεία και από εκεί έφθασαν στο πέτρινο γεφύρι του «Ξερολύκου», πάνω στον Καρπενησιώτη.
Από εκεί ξεκινούσε μονοπάτι με αντίστροφη πορεία, μέσα από το ελατόδασος του Κώνισκου, το οποίο κατέληγε πάνω από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Στενά τεχνικά περάσματα (ακόμα και μέσα από… βράχους) και έντονες κλίσεις περιλάμβανε η διαδρομή, «…μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα», σύμφωνα με δηλώσεις των αθλητών/τριων.
Η ΕΟΠ είχε τοποθετήσει κριτές σε επτά (7) σημεία της διαδρομής ώστε να διασφαλίσει την αξιοπιστία του αγώνα.
Όσα έγιναν το τριήμερο
Το πανελλήνιο πρωτάθλημα άνοιξε το απόγευμα της Παρασκευής (18/7), με τον αγώνα σκυταλοδρομίας (team relay), όπου πήραν μέρος δώδεκα ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα, με τον σύλλογο «Τάλως Χανίων» να κερδίζει το χρυσό μετάλλιο. Η τετράδα των Σταυρακάκη, Καλλιβρετάκη, Συντζανάκη και Κακαβελάκη κατέκτησε την πρώτη θέση με χρόνο 1:17:57. Ακολούθησε στη δεύτερη θέση η 4άδα του Β.Α.Ο. (1:18:22), ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Α.Σ.Ο. Ποδηλάτης (1:18:56). Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με τις καθιερωμένες απονομές, μετά το τέλος του αγώνα.
Το Σάββατο 19 Ιουλίου, από τις 10.00 το πρωί, διεξάγονταν αγώνες σε τέσσερις (4) συνολικά κατηγορίες. Στις Κορασίδες, όπου έτρεξαν οκτώ αθλήτριες, πρώτη πέρασε τη γραμμή του τερματισμού η Κατερίνα Ελευθεριάδου (Π.Ο ΒΕΛΟΣ), δεύτερη ήταν η Ευαγγ. Ζαχαριουδάκη (Ερμής Μαρκοπούλου) και τρίτη η Ελένη Κουτζόγλου (ΠΑΣ Ρεθύμνου Άτλας).
Στην κατηγορία Γυναικών έτρεξαν συνολικά 16 αθλήτριες. Πρώτη αναδείχθηκε η Ειρήνη Μούκα(Θησέας), δεύτερη ήταν η Δήμητρα Πλεσιώτη (ΑΣΟ Ποδηλάτης) και τρίτη η Δανάη Δαγκοπούλου(Β.Α.Ο).
Πενήντα εννέα (59) αθλητές πήραν μέρος στην κατηγορία Παίδων, εκεί όπου το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Τσορτουκτσίδης Ηλίας (Β.Α.Ο), δεύτερος ήταν ο Σταυρακάκης Γιώργος (Τάλως Χανίων) και τρίτος ο Γκόγκας Γιώργος (Μαχητής Σερρών).
Στους Εφήβους (30 συμμετοχές), τέλος, νικητής αναδείχθηκε ο Κουφοπαντελής Μάρκος (Α.Ο Παράδεισος Αμαρουσίου), στη 2η θέση τερμάτισε ο Μεταλλίδης Χρήστος (Π.Ο Βέλος) και τρίτος ήταν ο Βασιλαντωνάκης Στέφανος (Α.Ο Θησέας). Το «παρών» στην τελετή των απονομών του Σαββάτου έδωσε και ο πρόεδρος της ΕΟΠ κ. Θανάσης Τερζής.
Την Κυριακή η αυλαία
Την Κυριακή (20/7) το ενδιαφέρον στράφηκε στον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2012 στη Γαλλία,Περικλή Ηλία, ο οποίος αγωνιζόμενος στην κατηγορία Ανδρών XCO (έξι γύροι των 6χλμ) δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της πρωτοκαθεδρίας του στην ποδηλασία βουνού, καθώς τερμάτισε 1ος με χρόνο 1.39.42. Ήταν το 12ο (!) συνεχόμενο πρωτάθλημα Ελλάδας ΜΤΒ για τον 28χρονο αθλητή του Π.Σ. Κρόνος.
Πίσω από τον Π. Ηλία, στη δεύτερη και τρίτη θέση τερμάτισαν επίσης δύο αθλητές του Κρόνου Νίκαιας, ο Δημήτρης Αντωνιάδης και ο Βασίλης Σημαντηράκης, αντίστοιχα. Στο αγώνισμα πήραν μέρος συνολικά 59 αθλητές. Να σημειωθεί ότι η βροχή που έπεσε το βράδυ του Σαββάτου δυσκόλεψε τις προσπάθειες των αναβατών και η ολισθηρότητα (λόγω λάσπης) έκρυβε παγίδες σε αρκετά απότομα σημεία.
Η αυλαία έπεσε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στον δήμο Καρπενησίου, την οποία παρέλαβε εκ μέρους του δημάρχου Κ. Μπακογιάννη η ειδ. σύμβουλος Ευαγγελία Σοφρώνη, καθώς και στο ΕΚΑΒΚαρπενησίου, για τις υπηρεσίες που προσέφερε καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.
Εδώ αξίζει να επισημανθεί το ότι ενώ υπήρχε τιμητική πλακέτα και για το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας, τελικά δεν απονεμήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τους διοργανωτές, το ΕΔΣΕ δεν συμμετείχε επίσημα στη φετινή διοργάνωση. Στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα συνέβαλαν με ατομική και εθελοντική πρωτοβουλία μέλη του σωματείου, τα οποία και ευχαρίστησε η ΕΟΠ μετά το τέλος των αγώνων.
Ασφαλώς, αντίστοιχες διοργανώσεις (αθλητικές ή μη) τέτοιου βεληνεκούς, όπως το παν/νιο πρωτάθλημα ΜΤΒ, δεν έχει την ευκαιρία να φιλοξενεί πολύ συχνά η Ευρυτανία. Όταν όμως αυτό γίνεται, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι τοπικοί φορείς (σύλλογοι, σωματεία κ.α) θα πρέπει να δίνουν πρώτοι το «παρών», να παρέχουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους και να συμβάλουν στην επιτυχή διεξαγωγή των εκάστοτε διοργανώσεων, ώστε ο ίδιος ο τόπος να «κερδίζει» κάθε φορά και κάτι περισσότερο.
Υποψήφιο για Βαλκανικό Πρωτάθλημα το Καρπενήσι (;)
Η διοργάνωση δύο συνεχόμενων πανελληνίων πρωταθλημάτων ΜΤΒ στο Καρπενήσι, μπορεί, όμως, να είναι… μόνο η αρχή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η Ομοσπονδία Ποδηλασίας εξετάζει τις διαθέσιμες επιλογές που διαθέτει για το που θα διεξαχθεί το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας το 2015. Ήδη αρκετές ελληνικές πόλεις έχουν εκφράσει στην ΕΟΠ σχετικό ενδιαφέρον, και αυτό είναι πολύ λογικό εάν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι στους αγώνες παίρνουν μέρος εκατοντάδες αθλητές από τις χώρες των Βαλκανίων.
Δεν χωρά αμφιβολία ότι το Καρπενήσι διαθέτει όλα όσα ζητούν οι διοργανωτές, τόσο από πλευράς φυσικών τοπίων και διαθέσιμων διαδρομών, όσο και από πλευράς δυνατότητας φιλοξενίας μεγάλου όγκου αθλητών, συνοδών, προπονητών κ.α.
evrytanika.com
  • Click to enlarge image 1.jpg
  • Click to enlarge image 12.jpg
  • Click to enlarge image 15.jpg
  • Click to enlarge image 16.jpg
  • Click to enlarge image 17.jpg
  • Click to enlarge image 2.jpg
  • Click to enlarge image 3.jpg
  • Click to enlarge image 4.jpg
  • Click to enlarge image 5.jpg
  • Click to enlarge image 6.jpg
  • Click to enlarge image 66.jpg
  • Click to enlarge image 7.jpg
  • Click to enlarge image 8.jpg
  • Click to enlarge image 9.jpg
  • Click to enlarge image p18ts6ck2e1u4o1cgun0ff2p19j44.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου