Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Οι Καλύτερες Ποδηλατικές Διαδρομές Του Κόσμου..! (Photos)

Φοβερές διαδρομές για ορθοπεταλιές.....



Δημοσιευμένη  εικόνα
Από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι τη Χιλή, υπάρχουν ποδηλατικά μονοπάτια που θα σας αποκαλύψουν μια πλευρά της πόλης και της κάθε χώρας που δεν θα συναντούσατε υπό άλλες συνθήκες.

Η Ελλάδα έχει υπέροχα μέρη για να επισκεφτεί κανείς και ακόμα πιο υπέροχα μέρη για να διασχίσει με το ποδήλατό του.

Το ίδιο όμορφα μέρη θα βρείτε και στον υπόλοιπο κόσμο, γι’ αυτό στο επόμενο ταξίδι σας στο εξωτερικό, φροντίστε να νοικιάσετε ένα ποδήλατο και να ανακαλύψετε τις περιοχές, πέραν των τουριστικών πεπατημένων.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Nga Haerenga, Νέα Ζηλανδία

Μόλις στις αρχές του 2014, ολοκληρώθηκε η διαδρομή των 2.500 χιλιομέτρων, αποτελούμενη από 23 μικρότερα μονοπάτια που καταλήγουν σε ένα από τα πιο μεγαλεπήβολα σχέδια της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας που είναι η Nga Haerenga. Η κατασκευή της διαδρομής ξεκίνησε το 2009 και κόστισε συνολικά 80 εκατομμύρια δολάρια.
Τα μονοπάτια της διαδρομής εκτείνονται και στα δυο νησιά της χώρας και περιλαμβάνουν και τη διάσημη Otago διαδρομή, φημισμένη για τα φαράγγια και τα ορεινά περάσματά της.

Carretera Austral, Χιλή

Δημοσιευμένη  εικόνα

Η διαδρομή Carretera Austral έχει συνολικό μήκος 1.200 χιλιομέτρων και ξεκινάει από το Puerto Montt της κεντρικής Χιλής για να καταλήξει στη βόρεια Παταγονία. Η διαδρομή είναι δημοφιλής σε ποδηλάτες που αρέσκονται στην ποικιλία του τοπίου με εθνικά πάρκα, θερμές πηγές και μεγάλες δασικές εκτάσεις.

Οι καλές αναρτήσεις είναι ωστόσο προαπαιτούμενο για τη διαδρομή καθώς μόνο τα 300 χιλιόμετρα αυτής είναι ασφαλτοστρωμένα. Ένα από τα ενδιαφέροντα σημεία της διαδρομής είναι το μικρό χωριό Trevelin, στην καρδιά της Αργεντίνικης Παταγονίας.

Munda Biddi, Δυτική Αυστραλία

Το Munda Biddi είναι μια off-road ποδηλατική διαδρομή μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης, η οποία ξεκινά από το Mundaring και τερματίζει στο Albany. Η απόσταση καλύπτει 1.000 χιλιόμετρα και διασχίζει δάση ευκαλύπτων και αρχαίες θαμνώδεις εκτάσεις.
Οι ποδηλάτες μπορούν να διανυκτερεύσουν στα γραφικά χωριά της διαδρομής, ενώ για τους πιο περιπετειώδεις υπάρχει η επιλογή των καταφυγίων μέσα στο δάσος.
Σε όλη την έκταση της διαδρομής υπάρχουν ταμπέλες με βαθμολογίες των κομματιών της διαδρομής βάσει της απόστασης που καλύπτουν και της μορφολογίας του εδάφους.

Sam McGee, νότιο Yukon, Καναδάς

Δημοσιευμένη  εικόνα

Το καλύτερο ποδηλατικό μονοπάτι του Καναδά, είναι μικρής απόστασης, μόλις 9 χιλιομέτρων και κατασκευάστηκε το 1905, με κύριο σκοπό την πρόσβαση στα μεταλλεία της περιοχής.
Είναι διαδρομή για κάθε εποχή του χρόνου, αλλά η καλύτερη περίοδος είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο που τα χρώματα είναι πραγματικά απαράμιλλης ομορφιάς.

Cycle the Wight, Νήσος Γουάιτ, Ηνωμένο Βασίλειο

Κάντε το γύρο του μεγαλύτερου νησιού του Ηνωμένου Βασιλείου και θαυμάστε έτσι τα ομορφότερα χωριά και τις ακτές της περιοχής. Κάθε χρόνο 4.500 ποδηλάτες διασχίζουν το μονοπάτι, ενώ κάθε Σεπτέμβρη και κατά τη διάρκεια του ποδηλατικού φεστιβάλ, το 70 χιλιομέτρων μονοπάτι, πλημμυρίζει από τις συμμετοχές.

Great Allegheny Passage, Πενσυλβάνια, ΗΠΑ

Δημοσιευμένη  εικόνα

Το Great Allegheny Passage, έχει μήκος 539 χιλιομέτρων, καθώς συνδέει το Πίτσμπεργκ της Πενσυλβάνια με την Ουάσινγκτον, ενώ πάνω από 1.000.000 ποδηλάτες το διανύουν κάθε χρόνο.
Το μονοπάτι είναι ιστορικής σημασίας καθώς ακολουθεί τα βήματα του George Washington και της μάχης μεταξύ Γάλλων και Βρετανών αποίκων.

Katy Trail, Μιζούρι, ΗΠΑ

Το 386 χιλιομέτρων μονοπάτι, Katy Trail διασχίζει ολόκληρο το Μιζούρι, συνδέοντας το St Louis με το Κάνσας. Η διαδρομή είναι ιδανική για αρχάριους ποδηλάτες, αφού είναι αρκετά επίπεδη και το σκηνικό περιλαμβάνει χωράφια και πεδιάδες με ασβεστόλιθο.
Μια από τις καλύτερες στάσεις της διαδρομής είναι η Hermann, μια γερμανικής καταγωγής πόλη, γεμάτη με οινοποιεία. 

Shining Sea Bikeway, Cape Cod, ΗΠΑ

Δημοσιευμένη  εικόνα

Η διαδρομή στο Cape Cod έχει μήκος 16 χιλιόμετρα και από το 1975, όταν και άνοιξε, ακολουθεί τις γραμμές του τρένου από τη Νέα Υόρκη, το New Haven και το Hartford. Η διαδρομή έχει ενδιαφέρον και για προχωρημένους, αλλά και αρχάριους ποδηλάτες, ενώ το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής, με θέα την Chapaquoit Beach είναι και το πιο μαγευτικό.

Το μονοπάτι του Δούναβη, Ευρώπη

Με μήκος σχεδόν 3.000 χιλιόμετρα, το παραδουνάβειο ποδηλατικό μονοπάτι ξεκινάει στη Γερμανία και περνάει από Αυστρία, Σλοβακία και Ουγγαρία. Τα πρώτα κομμάτια της διαδρομής είναι και τα δημοφιλέστερα, με 38.000 ποδηλάτες να διασχίζουν τη διαδρομή μεταξύ του γερμανικού Πάσσαου και της αυστριακής Βιέννης κάθε χρόνο.

Από το Sha Tin στο Tai Po, Χονγκ-Κονγκ

Δημοσιευμένη  εικόνα

Η ποδηλασία είναι ένα ανερχόμενο χόμπι στο Χονγκ-Κονγκ και η- 16 χιλιομέτρων- διαδρομή από το Sha Tin στο Tai Po, είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να γνωρίσετε την πόλη και να απολαύσετε το σκηνικό που την περιβάλλει. Η διαδρομή καταλήγει στο λιμάνι Tolo, όπου και συρρέουν οι ποδηλάτες για τη θέα του μυθικού Pat Sin Leng, της κορυφογραμμής των Οκτώ Αθανάτων της κινέζικης μυθολογίας.

Υπόγεια διαδρομή, Σλοβενία

<a href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSjoL4fZQolOi4CW46sSON09Bp1EjuPLai-Ms2KTcC3FqFBGKLyvaFXHmEUzEDOHrSSrVK4IKkqg8TOe0DITBfPhecJ6Wuyfe5L7ocZ3A2Lhrcy0rZEHRCofEudTZg1juVXLAZo4gpB8BM/s1600/%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%BF.jpg" style="clear: left; float: left; margin-bottom: 1em; margin-right: 1em;">Δημοσιευμένη  εικόνα
Όσο περίεργο και αν ακούγεται, στα έγκατα του βουνού Peca, έξω από τη Λιουμπλιάνα, υπάρχει μια διαδρομή 52 χιλιομέτρων που δεν προτείνεται στους κλειστοφοβικούς ποδηλάτες, αφού είναι εξ ολοκλήρου υπόγεια.

Το βουνό ήταν παλιά ορυχείο μολύβδου και έτσι εξηγούνται τα τούνελ που το διαπερνούν. Η ποδηλατική διαδρομή καλύπτει ένα μικρό κομμάτι των τούνελ, ενώ στην έναρξή της, παρέχονται στους ποδηλάτες ειδικές στολές και φακοί κεφαλής.


Πηγή : clickatlife.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου