Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Δίστομο : Συνάντηση του Γερμανού πρέσβη με Πατσαντάρα και Γεωργακό

Την επίσκεψη του Γερμανού Πρέσβη κ. Peter Shoof δέχτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 03/07/2014 στις 12:00 ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, κ. Ιωάννης Πατσαντάρας. Ήταν επιθυμία του κ. Πρέσβη να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση από κοινού με την συμμετοχή και του νεοεκλεγέντα Δημάρχου κ. Ιωάννη Γεωργακού.....

Η συνάντηση εργασίας-συνεργασίας διήρκησε πλέον της μίας ώρας και διεξήχθη σε επίπεδο εποικοδομητικό αφού υιοθετήθηκαν ένθεν κακείθεν προτάσεις και ιδέες για διεύρυνση και εμπλουτισμό των δράσεων της αρχικής πρότασης που κόμιζε ο κ. Πρέσβης, η οποία αφορά την δημιουργία «Ελληνογερμανικού Ταμείου Μέλλοντος», αντικείμενο του οποίου θα είναι η βοήθεια των Μαρτυρικών Πόλεων και Χωρίων για την διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης και η καταγραφή των γεγονότων - βιαιοπραγιών κατά του άμαχου πληθυσμού στην διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου.


Η πρόταση στηρίζεται σε τρεις πυλώνες δράσεων, όπως:
Για τα Μαρτυρικά Χωριά: Συνθήκες ζωής. Αναπαλαίωση ιστορικών κτηρίων, δημιουργία Μουσείων και συντήρηση των υπαρχόντων. Γηροκομεία, εργασίες, υποτροφίες ανά Δήμο όχι μόνο στην Γερμανία αλλά και στην Ελλάδα.
Επιστημονική Εξέταση Παρελθόντος για να γίνουν γνωστά τα γεγονότα έτσι ώστε να χυθεί φως στην πραγματική αλήθεια π.χ. μέσα από εκθέσεις, μετάφραση βιβλίων με εμπεριστατωμένη έρευνα και ντοκιμαντέρ.
Προώθηση της κοινωνικής ζωής των Εβραϊκών Κοινοτήτων σε πόλεις που υπάρχουν: Ανοικοδόμηση Μνημείων, Τελετές Μνήμης, Πολιτιστικές Δραστηριότητες στην Αθήνα και σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Η δημιουργία του «Ελληνογερμανικού Ταμείου Μέλλοντος» θα «επικυρωθεί» στις 12 Σεπτεμβρίου 2014 στην Γερμανία παρόντος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παπούλια.

Να σημειωθεί ότι η δημιουργία του ανωτέρω Ιδρύματος θα έχει απευθείας συνεργασία με τους Μαρτυρικούς Δήμους μέσω της Γερμανικής Πρεσβείας. Επίσης οι σκοποί του και οι δράσεις του, κατ’ ουδένα τρόπο δεν εμπλέκονται με τις υπάρχουσες εκκρεμότητες που αφορούν τις πολεμικές επανορθώσεις και την διεκδικήσεις αυτών. 



Το Γραφείο Τύπου
http://e-hani.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου