Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Μείωση της στάθμης της Λίμνης Πλαστήρα κατά 1,81 μ. σε ένα μόλις έτος!

Τον «κώδωνα του κινδύνου κρούει» ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Τσιαντής, με επιστολή του προς όλους τους συναρμόδιους Φορείς .....
και πολιτικά πρόσωπα - γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, Βουλευτές Καρδίτσας και τον Αντιπεριφεριεάρχη Θεσσαλίας, για το θέμα της σημαντικής μείωσης της στάθμης υδάτων της Λίμνης Πλαστήρα.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει πως, τόσο λόγω της μικρότερης εισροής υδάτων στη Λίμνη φέτος, όσο και των σημαντικά αυξανόμενων εκροών λόγω των αρδευτικών αναγκών - 50 εκ. κ.μ. περισσότερα από το 2013 - η στάθμη της Λίμνης «έπεσε» στα 785,87 μ. φέτος, από τα 787,68 μ., που ήταν πέρυσι κατά την ίδια μέρα - 28 Ιουλίου - μία μείωση δηλαδή κατά 1,81 μ.!

Ο κ. Τσιαντής στην επιστολή του κάνει λόγο για επιτακτική ανάγκη «εκλογίκευσης των αρδευτικών υδάτων», προειδοποιώντας, παράλληλα πως, σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει έντονη αντίδραση, προκειμένου να «προστατευθούν τα συμφέροντα της περιοχής» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου