Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Ορεινές περιπλανήσεις στις Ευρωπαϊκές Άλπεις

Κατεβαίνοντας ένα απότομο μονοπάτι, ένα παγωμένο πρωινό της δεύτερης ημέρας της διάσχισης της Glacier Haute Route.
Glacier Haute Route από το Chamonix στο Zermatt είναι μια διαδρομή ηλικίας 150 ετών. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τους πρωτοπόρους εκείνους ορειβάτες να διασχίζουν άγνωστα πεδία, ψάχνοντας μια σειρά από διάσελα και περάσματα που θα ένωναν τους παγετώνες που έβρισκαν στο διάβα τους.....

Το σκηνικό, ωστόσο, δεν έχει αλλάξει, και εξακολουθεί να είναι συναρπαστικό. Το 2013, διασχίσαμε την Glacier Haute Route, σε ένα εξαήμερο trek για τις ανάγκες του επαγγέλματος, ενώ λίγο πριν, είχαμε κάνει ένα ταξίδι-αστραπή για να αναρριχηθούμε στον μυτερό κώνο της Aiguille Dibona (από την κλασική διαδρομή Visite Obilgatoire, 13-pitch, 5.10c), που δεσπόζει πάνω από το καταφύγιο Soreiller, στον ορεινό όγκο Ecrins των Γαλλικών Άλπεων.
Οι φωτογράφοι Dan και Janine Patitucci απαθανάτισαν όλες τις υπέροχες εικόνες που ακολουθούν -μπορείτε να τους ακολουθήσετε στο Twitter @patitucciphoto και στο Instagram @danpatitucci.
Ένας ορειβάτης με φακό κεφαλής περπατάει πάνω από τον παγετώνα προς το καταφύγιο Vignette, την τρίτη ημέρα της διάσχισης της Glacier Haute Route.
Πλησιάζοντας τον παγετώνα Otemma το ξημέρωμα της τρίτης ημέρας της Glacier Haute Route.
Ορειβάτες στο τελευταίο κομμάτι της κορυφογραμμής προς την κορυφή του Tete Blanche (3.710 μ.), μια μικρή και εύκολη κορυφή, το ξημέρωμα της πέμπτης ημέρας της Glacier Haute Route. Στο βάθος διακρίνεται το Matterhorn.
Μια βαθιά κρεβάς στον επικίνδυνο παγετώνα Stockjigletscher, στην τελική κατάβαση την πέμπτη ημέρα της Glacier Haute Route. Θα πρέπει κανείς να επιδείξει μεγάλη προσοχή για να αποφύγει τις κρεβάς και να ακολουθήσει την καλύτερη διαδρομή για τη διάσχιση αυτού του παγετώνα, μέχρι τη βάση της κορυφής Stockji (2.603 μ.) απ΄ όπου ξεκινάει ένα χωμάτινο μονοπάτι που οδηγεί στο καταφύγιο Schonbiel για την τελευταία διανυκτέρευση.
Δυο ορειβάτες έξω από το καταφύγιο Sorreiler κοιτάζουν έναν αναρριχητικό οδηγό για την Aiguille Dibona.
Ένας ορειβάτης στην κορυφή Aiguille Dibona, στο Εθνικό Παρκο Ecrins της Γαλλίας.
Ανεβαίνοντας την κλασική 6a+ αναρριχητική διαδρομή Visite Obligatoire στην Aiguille Dibona.
Ο συγγραφέας Brendan Leonard κρατάει σημειώσεις έξω από το καταφύγιο Sorreiller, κατά τη διάρκεια ενός αναρριχητικού ταξιδιού στην Aiguille Dibona.
http://hikingexperience.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου