Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Εκπαίδευση πρώτων βοηθειών στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Το ΧΚΠ με γνώμονα την ασφάλεια των πελατών του, ανέλαβε  την πρωτοβουλία να εκπαιδεύσει και να πιστοποιήσει το προσωπικό του σε θέματα πρώτων βοηθειών. Η ισχύ κάθε πιστοποίησης έχει διάρκεια δύο χρόνια και γι αυτό χρειάζεται συνεχείς εκπαίδευση σε τακτά χρονικά διαστήματα.....


Έτσι στα μέσα Δεκεμβρίου διεξήχθη στο ΧΚΠ σεμινάριο πρώτων βοηθειών από την πιστοποιημένη εταιρεία  HellenicRotors. Τα σεμινάρια αυτά  παρακολούθησαν συνολικά 25 άτομα από το προσωπικό του ΧΚΠ.
Τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση περιστατικών σε ενήλικες, παιδιά και βρέφη, ενώ επίσης συνδυάζουν τη χρήση ειδικότερου εξοπλισμού όπως ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής και η φιάλη οξυγόνου. Τα προγράμματα καταστούν τον εκπαιδευόμενο ικανό να αντιμετωπίζει απειλητικά και μη απειλητικά για τη ζωή περιστατικά.
Τέτοια περιστατικά είναι η καρδιοαναπνευστική ανακοπή, το έμφραγμα του μυοκαρδίου, η έμφραξη της αναπνευστικής οδού, το κάταγμα ή η εξάρθρωση, η κρίση επιληψίας, η οξεία υποθερμία κ.α.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου κι αφού διενεργήθηκαν εξετάσεις, απονεμήθηκαν στους εργαζομένους τα πιστοποιημένα διπλώματα τα οποία τελούν υπό την εποπτεία του Συμβουλίου Υγιεινής και Ασφάλειας της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας (Health and Safety Executive).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου