Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για την ασφάλεια στα χιονοδρομικά κέντρα

 Για έλλειψη παιδείας των Ελλήνων χιονοδρόμων, που «κάνουν σκι όπως οδηγούν το αυτοκίνητό τους, δηλαδή είναι πολύ ανταγωνιστικοί και δεν κρατούν τις αποστάσεις ασφαλείας»,.....
μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας, Δημήτρης Παππάς, προσθέτοντας «εμείς οι φορείς οφείλουμε να τους ενημερώνουμε και να φροντίζουμε για την ασφάλειά τους»

Στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε ότι εντός του Δεκεμβρίου ο φορέας θα έχει έτοιμο ένα δίλεπτο βίντεο, που θα προβάλλεται από φέτος κιόλας στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. «Η παρουσίασή του θα γίνει στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στις επόμενες ημέρες», υπογράμμισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «δεν έχουν καταγραφεί σοβαρά ατυχήματα στα χιονοδρομικά της χώρας μας, αλλά του φρονίμου τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Περαιτέρω, ο ίδιος τόνισε ότι ο σύλλογος, ήδη, κάνει προσπάθειες και θα «το πετύχει», όπως χαρακτηριστικά είπε, ώστε μέσω νομοθεσίας να καταστεί υποχρεωτική η χρήση κράνους για τους χιονοδρόμους, όπως και αυτοί που κάνουν snowboard να φορούν πάντα το λουράκι στο πόδι τους». Μεταξύ άλλων, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι το χιόνι δεν πέφτει...πολύ τα τελευταία χρόνια στη χώρα, ωστόσο ακόμη και την ελάχιστη ποσότητα οι αρμόδιοι φροντίζουν να την αξιοποιήσουν, αν και η έλλειψη σύγχρονων υποδομών, κάνει δύσκολο το έργο τους. Πάντως, η επισκεψιμότητα στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας καταγράφεται αυξημένη τα τελευταία χρόνια, όπως και ο αριθμός αυτών που εγγράφουν τα παιδιά τους σε σχετικές ακαδημίες, είπε ο κ. Παππάς. «Η χιονοδρομία γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στη χώρα μας και οι πολίτες αποδεικνύουν εμπράκτως την ανάγκη να έρθουν κοντά στη φύση", σημείωσε και πρόσθεσε πως τα χιονοδρομικά κέντρα στη χώρα είναι ασφαλή και ολοένα πιο άρτια εξοπλισμένα με το σωστό ανθρώπινο δυναμικό. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Παππάς ανέφερε ότι πλέον με 30 ευρώ/άτομο, μπορεί κάποιος να εξασφαλίσει τη μεταφορά του σε κάποιο βουνό, τον εξοπλισμό, αλλά και την κάρτα για τη χρήση των λιφτ, όταν το αντίστοιχο ποσό προ πενταετίας διαμορφωνόταν στα 50 ευρώ/άτομο. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, μέσω της ιστοστελίδας τους (www.snowclub.gr/site/), είναι δυνατή η ανταλλαγή εξοπλισμού, πληροφοριών και άλλων θεμάτων που μπορεί να απασχολούν τους χιονοδρόμους. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 16.00 το απόγευμα ο Ελληνικός Σύλλογος Τουριστικής Χιονοδρομίας θα βρίσκεται με περίπτερο στο κέντρο της πόλης στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μητροπόλεως. Στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει παρουσίαση τόσο του νέου του προωθητικού υλικού του φορέα, όσο και των φετινών δράσεων, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται η ασφάλεια των χιονοδρόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου