Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Πραγματοποιήθηκε το Μονοπάτι Παρνασσού στην Αμφίκλεια 14 και 15 Ιουνίου (Φωτογραφίες)

[Αφετηρία και τερματισμός η Αμφίκλεια μέσω του παραδοσιακού της οικισμού]   
Όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν το Σαββατοκύριακο 14-15.06.2014 στην ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΦθιώτιδας, συνάντησαν εκεί με αφορμή τον δύσκολο ορεινό αγώνα δρόμου: <ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2014 την άλλη Ελλάδα.... αυτήν που έχουμε σχεδόν ξεχάσει, δηλαδή την Ελλάδα την απαλλαγμένη από την μιζέρια και την κακομοιριά, την Ελλάδα της δημιουργίας, της οργάνωσης, της στοχοθεσίας, της συμμετοχής, της συνεργασίας, του πηγαίου εθελοντισμού και της υπεύθυνης κοινωνίας, που κάτω από την πραγματικά εμπνευσμένη καθοδήγηση και τον συντονισμό του διοργανωτή <Α.Σ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ> Αμφίκλειας, κατάφερε να υλοποιήσει έναν αγώνα πρότυπο, Πανελλαδικής τουλάχιστον εμβέλειας και υψηλού κύρους.
 Οι δυσκολίες από τις καιρικές συνθήκες, που λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης στα μισά του αγώνα απείλησαν να μετατρέψουν το <ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ> σε Διώρυγα της Κορίνθου, αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από την οργάνωση και τελικά πρόσθεσαν μια επί πλέον νότα άγριας ομορφιάς στον αγώνα. 
Μπορούμε πλέον να μιλάμε χωρίς υπερβολή, σύμφωνα και με τα λεγόμενα από συμμετέχοντες δρομείς, για ορεινούς αγώνες δρόμου: <Tύπου Αμφίκλειας.>
Το Σάββατο 14.06 τα παιδιά, με τους αυστηρούς σε κανόνες ασφάλειας αγώνες τους και κατά ηλικίες, έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στους δρόμους της κωμόπολης και ταυτόχρονα σφυρηλατήθηκαν στο πλαίσιο του αθλητισμού και στο πνεύμα του <ευ αγωνίζεσθαι.>  Τα μεγαλύτερα από τα παιδιά αθλητές, την επόμενη μέρα ήταν εθελοντές στους ορεινούς αγώνες [11 & 22 χλμ]   
Πρέπει να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον <ΑΣ ΔΙΟΝΥΣΟ> Αμφίκλειας, με την πολυσχιδή δράση του την σχετική κυρίως με τα παιδιά, τους εθελοντές, τους χορηγούς, τους Συλλόγους, την ΕΛ ΑΣ και όσους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο, στην άρτια οργάνωση και εκτέλεση του αγώνα πρότυπο,  που μας έκανε να αισθανθούμε μια κάποια δόση υπερηφάνειας αλλά και αισιοδοξίας, ιδιαίτερα σαν τοπική κοινωνία.
ΥΓ: Ταυτόχρονα με τον αγώνα ήταν σε εξέλιξη και άλλες τοπικές Συλλογικές δράσεις που είχαν ή και δεν είχαν σχέση με το γεγονός, όπως οι αρχαιρεσίες της ¨ΔΑΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ,¨  η λαχειοφόρος αγορά του ¨Γ.Σ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ,¨  η δράση της ¨ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ¨ - Ομάδα Αλληλεγγύης, κ.α.  

                            Σάββατο 14/6
ΦΩΤΟ: 14.06 [Δ. Καλπύρης

Κυριακή 15/6ΦΩΤΟ: 15.06 [Δ. Καλπύρης- Γ. Καραπετσάνος] 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου