Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014

«Ορφανά» εκρηκτικά βρέθηκαν στον Παρνασσό

- Σε ανενεργή εταιρία από Αθήνα ανήκαν τα εκρηκτικά που βρέθηκαν σε αφύλακτη περιοχή στη θέση "Γεροντόβραχος" -
Μεγάλη κινητοποίηση της αντιτρομοκρατικής αυτή την ώρα με κλιμάκιό της να σπεύδει στον Παρνασσό, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε σημαντική ποσότητα εκρηκτικών υλών, μαζί με πυροκροτητές κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο......

Τα εκρηκτικά (δυναμίτιδα ακόμη και ΤΝΤ), βρήκαν εργαζόμενοι του κέντρου που αυτό το διάστημα επιτελούν εργασίες συντήρησης και καθαριότητας και ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία Λιβαδειάς.
Θυμίζουμε ότι πέρυσι το Νοέμβριο στην περιοχή της Αμφίκλειας είχε βρεθεί παλιό βλήμα που είχε κινητοποιήσει τότε τους πυροτεχνουργούς του στρατού. Η μεγάλη ποσότητα όμως των σημερινών ευρημάτων και η εξειδίκευσή τους έχουν σημάνει συναγερμό στην ειδική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας που είχε πάρει μέρος και στην εξουδετέρωση του πακέτου - βόμβας στο ΑΤ Ιτέας τον περασμένο Απρίλιο.
H επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ανακοινώνεται ότι πρωινές ώρες σήμερα (21-06-2014), στις εγκαταστάσεις ιδιωτικής αθλητικής σχολής στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης, βρέθηκαν τα εξής:
(101)τεμάχια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ,
  (36)Τεμάχια εκρηκτικής ύλης πενταλαστίτης,
    (3)τυποποιημένες συσκευασίες ακαριαίου πυραγωγού σχοινιού,
    (5)τεμάχια ακαριαίου πυραγωγού σχοινιού,
  (10)τεμάχια βραδύκαυστου πυραγωγού σχοινιού,
    (3)κυτία των (100) τεμαχίων έκαστο, με καψύλλια έναυσης,
  (16)ηλεκτρικοί πυροκροτητές,
    (6)τεμάχια εκρηκτικής ύλης C 4 και (2) στρατιωτικοί μηχανισμοί,
    (3)κυτία με (132) διπλούς κοινούς μεταλλικούς πυροκροτητές,
 (157)κοινοί μονοί μεταλλικοί πυροκροτητές,
   (65)φυσίγγια των 7,62 mm και (8) κάλυκες των 7,62 mm
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι τα ανευρεθέντα αντικείμενα διατηρούσε ένας από τους δύο εταίρους της εκμεταλλεύτριας εταιρείας, ο οποίος απεβίωσε τον Μάρτιο τρέχοντος έτους.
Ο αποβιώσας ήταν απόστρατος Αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων του Στρατού, με ειδικότητα στα εκρηκτικά, ενώ μετά την αποστρατεία του εργαζόταν, ως πυροδότης - αναγομώτης εκρηκτικών, σε χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης πιστών χιονοδρομίας και εξουδετέρωσης χιονοστιβάδων.
Κατά την έρευνα – αυτοψία στο σημείο δεν παρατηρήθηκαν ίχνη παραβίασης, οι χώροι ανεύρεσης των εκρηκτικών ήταν ασφαλισμένοι και σε αυτούς είχε αποκλειστική πρόσβαση ο θανών, ενώ οι εγκαταστάσεις δεν λειτουργούσαν τα τελευταία δύο χρόνια.
Στο σημείο μετέβησαν κλιμάκια των αρμοδίων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ομάδα πυροτεχνουργών του Στρατού επιμελείται της περισυλλογής των αντικειμένων.
Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λειβαδιάς.
http://polydrososparnassou.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου